lauantai 5. tammikuuta 2013

5.1.2013


Satuinpa lukemaan tuossa uutisotsikon, missä herra presidenttimme Sauli Niinistö haluaisi pudottaa palkkiotansa tehtävästään 160 000sta jopa 34 tonnia alaspäin. Painotan tähän alkuun, että en ole mikään politiikan asiantuntija, enkä myöskään mistään lakipykälistä tiedä yhtään mitään, mutta näin ”taviksen” näkökulmasta ensimmäinen mielipide oli, että ”mitä vittua?”.
Sale, kuten me häntä tästä eteenpäin tuttavallisesti kutsumme, saa 160 tuhatta euroa vuodessa verotonta palkkiota työstään! Toki, myönnän, että Suomen presidentiksi pääseminen on varmasti suhteellisen hankalaa, mutta siis vittu verotonta? ”Se on palkkio, ei palkkaa”, aha. Ajattelin kysäistä työnantajalta, josko saisi tästä edespäin vain palkkioita tehdystä työstä, ettei tarvitsisi maksaa veroja palkasta.
Helppohan se olisi itsekin tommoisesta summasta alentaa liksaansa, voisinkin ehdottaa Salelle, että jos vaihdettaisiin vuodeksi sun 160 tonnia verotonta ja mun 45 tonnia verollista, niin katotaan että kummasta vähennetään mieluummin. Sale joidenkin urpojen mielestä ”näyttää tässä esimerkkiä”, vaikka totuus on se, että Sale näyttäisi esimerkkiä vasta sitten, kun tiputtaisi tulonsa tavis duunarin tasolle.
Pikkuvinkkinä Salelle, palkkiota ei ole pakko ottaa vastaan. Mm. eräs Kalifornian kuvernööri ei kuulemma koskaan ole ottanut palkkiota työstään. Siinä sulle Sale mallia, millä saisit meikäläisenkin respektin. Tai jos nyt Suomessa on pakko ottaa ne vastaan, niin lahjoita 90 prosenttia johonkin hyväntekeväisyyteen.
Pointtina nyt kuitenkin oli se, että toi summa, jonka Sale suostuu vähentämään vuosituloistaan, on HUOMATTAVASTI isompi kuin keskituloisen kansalaisen nettotulot. Ihan kai se sama on jollain helvetin Kimi Räikköselläkin alentaa liksaansa siitä 20 miljoonasta vaikka pari miljoonaa alaspäin, tuskin siinä vielä tarvitsee kauppojen alennuksia alkaa tarkkailemaan, että nyt vittu äkkiä S-markettiin, sieltä saa maitoa halvalla.
Sama se on Salen kanssa, sama se on kaikkien näiden paskaa puhuvien kansanedustajien kanssa. Rahaa tulee niin maan vitusti, vapaapäiviä on HUOMATTAVASTI enemmän, kuin tavis kansalaisilla, ja liksan suuruutta perustellaan sillä, että on niin vitun vastuullinen työ. Puhaltakaa penaaliinne, 95 prosenttia kansanedustajista ei saa kautensa aikana mitään aikaiseksi, ei edes huonoa julkisuutta! Ääri esimerkkinä toiseen suuntaan on taas tietyt Hakkaraiset sun muut, jotka ansaitsevat liksansa häseltämällä. Mulla ei ole mitään Tepaa vastaan, mutta Tepa, kerro mulle mistä sä olet mielestäsi liksasi ansainnut? Jos et keksi vastausta, ni laita mulle meiliä, annan sulle tilinumeroni.
Kokonaisuutena vaan vituttaa kaikkien näiden parempi tuloisten itkeminen siitä, että pitäisi palkkoja alentaa, ja sitten itse tyydytään tämmöiseen Salen kaltaiseen ”no, ehkä mä pärjään 126 tonnilla vuodessa” ratkaisuun. Kyllä pärjäisin minäkin,joten vaihdetaanko Sale paikkoja?
Ei mulla sit muuta tähän hätään, joulun paskat tuli hoidettua, ois voinu melkeinpä tonnipalkalla ajaa, sen verran sitä kertyi. Ens viikolla pääsee jo onneksi normaali rytmiin, mutta Salen liksoille ei varmaan vieläkään. Ehkä mä tyydyn kohtalooni tai pyrin presidentiksi ensi vaaleissa. Muuten, jos oikeesti alan ehdokkaaksi, niin tässä vaalilupaukseni: Nostan 4000e nettona omaan/ perheen käyttöön ja KAIKKI LOPUT lahjoitan palkkiosta pois, mihin parhaaksi katson. Riku Mäkinen; sinun ehdokkaasi presidentiksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti