lauantai 25. helmikuuta 2012

25.2.2012

Jos haluatte lumikaaokseen talvisin, tulkaa pääkaupunkiseudulle! Veikkaanpa vaan, että pohjoisempana on vähän eri kalibeeria nuo lumen kaduilta poisvientivehkeet, ku täällä.
Mä niin kuvittelin olevani fiksu ja kävin siirtämässä autoa sunnuntaina 20 metriä ilman mitään suurempia ongelmia, niin aattellin, et tästähän se maanantaiaamuna lähtee hyvin. Vitun marjat ja lokin paskat, siihen se uppos parin metrin jälkeen, ku puolukka sinne kuuluisaan pilluun ja siinä sitä oltiin ENSIMMÄISTÄ kertaa tällä viikolla lapio kourassa. Tunnin päästä pääs liikkeelle ja ihmettelemään Tikkurilan ja sen lähiasutuksen pikkuteitä. Ei siinä mitään, en ollu ite ku kerran kiinni, mut ihan kauheesti kiinnosti katella sitä kaaosta, ku joka helvetin kadulla oli joku auto jumissa. Koita siinä töitäs tehdä, heitin hanskat tiskiin ja suksin takas kotiin. Paha virhe, tavallaan. Meinaa nousi kuume yli 40-asteen maanantai-illan aikana. Joo, mä olisin hakenut saikkua, jos meidän toinen kartonkikuski ei olisi ollut talvilomalla. Mä en viitsi olla niin mulkku, että jätän firman totaaliseen kuseen. Mä ilmoitin pomolle, et nyt on tämä tilanne, et tarvii vähän vitusti enempi apuja ajoihin, no sieltä tuli apujen rippeet loppupeleissä. Oli aika hillittömät sfäärit tossa tiistain ja keskiviikon aikana vetää 12 tuntista päivää tossa terveydentilassa. Torstaina alkoikin sitten olo jo parantua, ni nykäisin sen 14 tuntia menemään, ettei perjantaille jäänyt, kuin rapeat 11 tuntia.
Joku tyhmempi voisi kysyä, et miten noin pitkiä päiviä? No, kato ku en ollu ku noin 10 kertaa lumessa kiinni koko viikon aikana. 7 kertaa niistä selvisin lapioimalla hiki hatussa, 1 kerran tuli torstaina joku ystävällinen asukas tarjoamaan hiekkaa ja lisää lapiointiapua, ja 2 kertaa kävi duunikaveri hinaamassa toisella autolla irti hangesta.
Amatööri? En, vaan mielelläni pyrin hoitamaan itselleni annetut työtehtävät mahdollisiman moitteettomasti, ettei niitä liikaa jäisi ajamatta. Tämä viikko oli ainakin pk-seudulla meinaa niin perseestä, vittu ku vähänkin väärästä kohti meni takarenkaat, ni siinä oltiin. Olisi pitäny joku saatanan ennustaja melkeinpä olla, että mihin uskaltaa ajaa ja mihin ei.
Ja tiedättekö muuten mistä se johtuu, etenkin te pk-seudun ulkopuolella asuvat, minkä takia se ongelma on aina täällä? Teillä kun siellä pikkukaupungeissa aurataan härskisti ne kadut asvalttia nuolemalla puhtaaksi lumentulon jälkeen, meillä ei. Meillä ne ns. "lanataan" tasaiseksi, jotta säästetään kuluissa, koska onhan ne aurat niin helvetin kalliita. Ajat johonkin pikkutielle, joka näyttää helvetin hyvin auratulta, niin se on loppupeleissä kuin juoksuhiekkaa alla. Hyvin tasoitettua, ei aurattua. Tää on ihan faktatietoa, tästä on kenekään turha tulla mitään mutisemaan.
Anyway, 700 paikkaa joista ei jääny ku 40 ajamatta liian lumen takia. Oli se mun mielestä ihan ok prosentuaalinenmäärä. Niitä sitten paikkaillaan ensi viikolla.
Oli sen verran ihanaa töissä, ettei viitsinyt lähteä enää nauttimaan viikonlopusta mihinkään, johan siinä olisi ollut liikaa herkkua yhdelle ihmiselle. Tai sitten toinen vaihtoehto on, että eilen simahdin vaan tyystin sohvalle ja tänään oli lapsenvahtivuoro. Miettikääpä ite, että kumpi.
Oli miten oli, niin yksi pyyntö teille kaikille näissä vittumaisissa keleissä: Antakaa respektiä sille teidän edessä junnaavalle jäteautolle, teidän paskoja se siellä yrittää hikihatussa työntää kyytiin. Jos se sun tietä tukkii sen 5 min ajan, niin so what? Pitää aina muistaa ottaa se pelivara siihen liikkeelle lähtöön, eikä lähteä just jetsullleen, aina voi jotain tulla tielle. Ja jos ne teidän astiat on tyhjentämättä, niin todennäköisin syy siihen on tekemättömät lumityöt, eikä se ettei se kuski ole viitsinyt tulla paikalle.
Ainakin yhden erittäin mukavan ihmisen olen tavannut tällä viikolla, joka omalla autollaan roudasi mulle hiekkaa sun muita apuvälineitä, vaikka sillä ei edes ollut siihen mitään tarvetta, koska pois kadulta pääsi toistakin kautta. Näitä ihmisiä kunnioitan huomattavasti enemmän kuin niitä, jotka kitisevät jossain "oma kaupunki"-sivustoilla, kuinka heidän jäteastiat voivat olla tyhjentämättä. Tuli positiivinen fiilis, vaikka muuten oli paskamainen viikko, jos satut kyseinen herra lukemaan tämän, niin kiitos vielä kerran avusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti