torstai 26. huhtikuuta 2012

26.4.2012

Tänään oli pitkästä aikaa yksi niistä päivistä, kun teki oikeasti mieli ripustaa hanskat naulaan ja ruveta vaikka täyspäiväiseksi alkoholistiksi. Ei siinä, että olisi mitään suurempia murheita ollut, mutta eräs tapahtuma aamupäivällä laittoi miettimään koko loppupäiväksi, että minkä takia mä jaksan katsoa tätä paskaa?
Tapahtui tänään; Kurvaan noin klo 08.00 umpikujan päässä olevan Espoolaisen taloyhtiön eteen, aloittaessani peruuttamaan ko. taloyhtiön jätekatokselle, joku keski-ikäinen rouva kaartaa autollaan siihen oven eteen. Yritän painaa helllästi äänimerkkiä, ei auta, vaan rouva lähtee ensin viemään roskapussejaan ja siitä vielä postilaatikolle kipaisemaan. Meikäläinen ei ollut ees yhtään vittuuntunut tässä vaiheessa aamu vielä, niin ajattelinpa sitten nykäistä sen yhden (huom!) kartonkinastiani 5 metriä pidemmälle, eli peruutin rouvan auton eteen ja lähdin ihan normaalisti tyhjentämään sen astian. Tähän toimenpiteeseen menee yhteensä noin 30 sekuntia, pahimmassa tapauksessa minuutti. Rouva suivaantui tästä toiminnasta, kun hän nyt olisi halunnut lähteä heti eikä puolen minuutin päästä, mutta en edelleenkään viitsinyt kommentoida sanaakaan.
Arvasin kyllä, että puhelu tulee myöhemmin päivällä, koska kyseinen rouva kirjoitteli innokkaasti rekisterinumeroani talteen. Olin jo menossa antamaan hänelle puhelinnumeron, kunnes hillitsin itseni ja jatkoin töitäni.
Puhelua ei tarvinnut montaa tuntia odottaa, kun työnantajani soitti, että kyseinen rouva soitti ja kertoi kuljettajan painaneen hänelle torvea ja irvistelleen, sekä pitävänsä huolen siitä, ettei kuljettaja enää koskaan tule heidän pihalleen.
Siis hetkinen, kelataanpas nyt vähän taaksepäin. Konkreettiset tapahtumat: puolen minuutin jäteastian tyhjennys, äänimerkin käyttö ja jonkun sortin irvistely, mitä en edes itse myönnä (olen pahoillani, jos naamani on ruma)? Nämäkö ovat kriteerit soittaa perään, ettei herra jäteautonkuljettaja, joka on moitteettomasti ja säännöllisesti käynyt tyhjentämässä taloyhtiön kartonkiastiaa sopimuksen mukaisesti neljän vuoden ajan, enää päästetä pihalle?
Mikä tekee joistain ihmisistä niin "maailman omistajia", että he kuvittelevat jollakin tavalla olevansa ylemmällä taholla sitä rehellistä duunaria, joka vaan ystävällisesti tuli rutiininomaisesti tyhjentämään taloyhtiön jätteitä? Tämäkin rouva ajeli jollain reilu 10 vuotta vanhalla Toyotalla, niin tuskinpa sitä kovin ylempi arvoinen oli itsekään. Silti, pitää ottaa vaiva ja aika hoitaa moinen puhelu? Mikä tekee ihmisiä harrastamaan tämmöistä? Kuvitteliko ko. rouva tosiaan, että saisin lopputilin, kun HÄN on näin päättänyt? Painotan edelleenkin, etten kyseisessä tilanteessa sanonut sanaakaan, saati käyttänyt minkäännäköisiä sormimerkkejä. Ihan normaalisti kävin tyhjentämässä astiani ja poistuin paikalta.
No, eipä tuo työnantaja suuremmin siitä hermoillut, päinvastoin vähän naureskeli itekin puhelimessa. Ja meikäläisella on kuitenkin toi about 12v. työkokemus vähän helpottamassa asioita tämmöisissä tilanteissa. Meinaan, että kenkää nyt ihan pienistä tuskin tulee, mielestäni olen kuitenkin suht hyvin hommani hoitanut. Ja jos sattuisi monoa tulemaan, niin ainahan niitä on muita kuljetusfirmoja, hah hah!
Mut kyllä mulla kävi hetken mielessä, et minkä takia tämmöistä paskaa pitää edes kuunnella? Ja kuinka kauan jaksan tämmöistä paskaa kuunnella? Uskokaa ihmiset, ettei ne roska-autot, jakeluautot, linja-autot jne. ole huvin vuoksi teidän edessä, eivätkä vittuillakseen. Ne on tekemässä töitä. Töitä, joita jonkun on vaan ihan oikeasti pakko tehdä. Vaikka sä olisit miljonääri, niin ei se sun jäteastia tyhjene, jos ei sitä joku käy tyhjentämässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti