perjantai 26. huhtikuuta 2013

26.4 - Pysäköintiä pahvinkeräysautolla kotikadulla


Olen nyt noin 4 vuotta saanut kuulla lähinaapureiden kitinää työautoni pysäköinnistä tiensivuun, joten oli jo aikakin Paskakuskin Päiväkirjan ottaa kantaa asiaan.

Muuttaessani tähän kyseiseen lähiöön ajelin vielä Itellan jakeluautoa (Mersu Axor, suht uusi, en muista vuosimallia), eikä sen pysäköinnistäni valittanut kukaan koskaan yhtään mitään. Vaan kappas kummaa, kun vaihdoin työpaikkani Paperitiikereille, alkoi naapureilta kuulua milloin mitäkin uskomatonta legendaa.
Eräs lähinaapurini alkoi lähettää mm. sähköpostia työnantajalleni, kuinka autoni ”ahtaalla ja kapealla lähikadulla” häiritsee liikennettä. Milloin se mukamas vuoti tipan öljyä tielle ja mitä kaikkea tässä nyt onkin vuosien aikana kuultu.

Kenties koomisinta oli saman kaverin avautuminen siitä, että kun lähitalojen asukkaiden autot eivät mahdu tiensivuun pysäköimään. Vastasin tähän mielestäni kohteliaasti, että ”ensinnäkin teillä on jokaiselle asunnolle p-paikka ja toiseksi satun itsekin asumaan täällä”. Tämä ei mennyt jakeluun, vaan allekirjoittaneen olisi pitänyt pysäköidä reilun kilometrin päähän, jotta nämä Espoon ”parempiosaiset” saavat kakkosautonsa tiensivuun. Tähänkin kysyin mielestäni ihan kohteliaasti, kun herra oli ensin minulle ilmoittanut, että tuollahan on tuo hiekkakenttä, miksi en pysäköi sinne, että ”miksi herra ei itse voi pysäköidä kakkosautoaan sinne?”.
Tämä kohta, jota jatkossa kutsun ”P-paikka A” oli mielestäni paras ratkaisu kaikille, koska matkaa itsellenikään ei koidu kohdasta kuin muutaman sata metriä kotiin, lisäksi autoni on vastakkaisella puolella tietä kerrostaloista, joten se ei myöskään mielestäni häiritse näkyvyyttä ikkunoista.

Mutta koska ”P-paikka A” ei näille lähinaapureille sopinut, vaan saivat jollain ihmeellä aivopestyä Espoon viranomaiset, jotta kyseiseen kohtaan lätkäistiin kuorma-autolla pysäköintikieltomerkki, aloin käyttämään vaihtoehtoja ”P-paikka B” tai viime kädessä ”P-paikka C”.

”P-Paikka B” sopii itselleni vallan mainiosti, silloin kun siinä on tilaa. Etenkin, koska tässä tapauksessa, saan pysäköidä entistä lähemmäs kotoani, joskus jopa koti-oven eteen, mutta kyseessä on suhteellisen ahtaat tienviereen tehdyt pysäköintisyvennykset, lisäksi tässä tapauksessa autoni jää suoraan ensimmäisen kerroksen asukkaiden ikkunoiden eteen.

Tämä taas ei miellyttänyt näiden talojen asukkaita, mihin itselläni löytyy sentään pieni ymmärrys. Onhan se perseestä, jos ei olohuoneen ikkunasta näy muuta, kuin iso ”Paperitiikerit”-logo. Sitä sen sijaan en ymmärtänyt, kun ”P-paikka B”:n blondirouva tulee kertomaan mulle, että autoni olisi mukamas laittomasti pysäköity. Totesin blondille, että pysäköinninvalvonta sitten varmaan tulee sakottamaan siitä, että eipä ole sinun murheesi. Blondin mielestä se oli, koska hän asuu ko. talossa. Väitti, että se ei mahdu pysäköintisyvennykseen, itse asiassa se mahtuu siihen sentilleen ja tasan tarkkaan.

Meinasin jo alkaa käyttämään ”P-paikka C”:tä, joka sijaitsee noin kilometrin päässä kotoa. Ongelmia ko. parkkiksen kanssa on 2; autoille tehdään ilkivaltaa ja toiseksi se on liian pitkällä. Omaan Scaniaani on kertaalleen murtauduttu, kerran imetty polttoaineet tankista yms. kyseisellä paikalla. Ja kolmanneksi, mikä helvetti minä olen kävelemään aamuisin autolle ja iltaisin kotiin, sen takia, jotta naapureiden mielestä mun auto on ruma tai se häiritsee niiden ikkunanäkyvyyttä?

Voinko mä nyt alkaa soittelemaan tuohon lähinaapurille, et voisiksä ajaa tuon vitun ruman bemaris pois häiritsemästä mun parvekemaisemia? Kielletään hei kaikki pysäköinti asuinalueilla, koska joidenkin silmään ne autot ei miellytä! Toi helvetin ruma Hondakin tuolla naapuritalossa voisi mun mielestä alkaa käyttämään tota kilometrin päässä sijaitsevaa kenttää, vituttaa katsoa sitä joka kerta, ku käyn tupakalla. Se häiritsee mun ”esteettistä” näkymää.

Pelastuksekseni huomasin kuitenkin, että Espoon viranomaistet olivat tehneet toivomani muutoksen ”P-paikkaan A”. Laitoin itse tuosta mielestäni kyseenalaisesta kuorma-autokiellosta kyselyä perään, ja kappas kummaa, tilalle oli tullut aikarajoitettu pysäköinti (6-18), ei KA-kieltoa.

Aloinpa siis käyttämään A-vaihtoehtoani uudelleen, jännityksellä odottaen, että koskahan alkaa taas sähköposti laulaa. No, kaksi viikkoahan siihen noin suurin piirtein meni. Toimistolta soitettiin, juuri kun olin perjantain kunniaksi pysäköinyt autoni viikonlopun ajaksi kohtaan ”p-paikka A”, että naapurit ovat ilmoittaneet Ympäristö – ja Terveysministeriölle siitä! Esteettisen haitan lisäksi autoni aiheuttaa kuulemma hajuhaittoja ja kerää kesäisin paskakärpäsiä!

Nyt vähän faktaa kehiin: Olen ajanut ko. autoa kohta 5 vuotta, eikä sillä ole koskaan tänä aikana ajettu muuta kuin pahvia/ kartonkia/ paperia. En tiedä, saavatko nämä kyseiset naapurit hajua aikaiseksi pahvilaatikoista tai aamuisesta sanomalehdestään, ilmeisesti sitten. En ole niin tyhmä, että kurvaisin biojäteauton jonkun ikkunan eteen parkkiin.

Alkoi sen verran keittää yli nämä käsittämättömät tarinat pysäköinnistäni, että nyt ei ole oikeastaan muita vaihtoehtoja, kun käyttää A tai B vaihtoehtoja, niin kauan kunnes joku virallinen ratkaisu tulee. Meitsi haluaa meinaa pelata tämän pelin loppuun asti, valituksineen päivineen. Toivon mukaan vaan työnantajanikin kestää tilanteen.

2 kommenttia:

  1. Espoo ♡ asuin itse espoossa jotain vuosia sitten ja koin tuon saman ongelman. Pidin rekka veturiani kadun varressa jossa oli pysäköinti ruudut. No ei mahtunut auto kokonaan ruutuun. Sakko tuli. No siirsin autoa sitten enemmän oikealle. Sakko tuli, laittomasta maastopysäköinnistä. No siirsin taas autoani. Tällä kertaa tiepäättyy tien päähän. No sakko tuli. Tässä kohtaa alkoi sappikiehuu.. soitin pysäköinti kerttuleille ja kysyin ett mitä vittuu???? Noh. Vastaus oli. Kaikki kulkee töihin joko omalla autolla tai julkisille. Rähisin siinä sit sille vajaalle ämmälle ett TÄÄ ON MUN DUUNI!! No voitko pitää autoa firman pihalla. Juu tottakai voin. Firma on säkylässä. Milläs mä sinne menen ja takas. No sit sain tarjouksen orionin läheltä. Taas kysäisin että onko neiti hakemassa minua yöllä kahden aikaan aikaan sieltä ja viemäs matinkylään? Ei ollut halukas. Noh kiertelin tarkkaan tienooni liikenne merkit. Ja tadaa!! Iloikseni huomasin että taloni eteen oli pysäköinti sallittu, ei ruutuja eikä mitään muitakaan viivoja. Kaikesta edellämainitusta vittuuntuneena rupesin ajamaan rekkani kärry perässä kerrostalon eteen missä majailin silloin. Ja mikä parasta niin välillä saattoi olla kamaa kyydissä jotka vaativat lämpokuljetuksen. No siinä se kärry huris aamuyöllä. Mutta ei tullut enää sakkoja.. mulle ei vittuilla!!

    Älä anna periksi!! Näytä niille saatanan seurapiiri pippeleille!! Mä pidän peukkuja sulle!

    VastaaPoista
  2. tähän ei kyllä voi todeta kuin että voi ny vittu. Ottais ihmiset sen päänsä pois perseestä joskus... Entisessä taloyhtiössä jotakuta alkoi korpeamaan kun pysäköin pikkubussini niin, että se metrin peräylitys meni ruudusta metsän puolelle. rakensivat aidan siihen. sitten valittivat ettei hälytysajoneuvot mahdu autoni ja kukkapenkin välistä kulkemaan. maksuttomille paikoille ei saanut pysäköidä kun ne oli muka vieraille, vaikka oman talon henkilöautot siinä seisoi joka ilta. osataan sitä muuallakin.

    VastaaPoista