lauantai 2. marraskuuta 2013

2.11.2013 - Sini Saarela & Greenpeace


Kuten olette kenties huomanneet, on Paskakuskin Päiväkirja viettänyt viimeiset kuukaudet hiljaiseloa. Lopetin myös Kaaoszineen kirjoittamisen toistaiseksi. Syitä tähän määrittelemättömän pituiseen taukoon on useita, mutta mainittakoon tähän alkuun ne tärkeimmät. Ensinnäkin kolmas lapseni syntyi muutama kuukausi sitten, mikä on aiheuttanut lievää kiirettä perhe-elämässä. Ja toiseksi, allekirjoittaneella tuli syvä ahdistus.  Oli liikaa kirjoitettavaa, niin ei enää jaksanut edes aloittaa kirjoittamaan yhtään mitään. Käsittääkseni tämä on ihan ammattitauti, kyllä se siitä muutaman kuukauden levolla sitten. Tai sitten ei.

Mutta näistä viis, tosin aiheita tähänkin tekstiin olisi enemmän kuin kahdessa kädessä sormia. Paskakuskin Päiväkirja sai kuitenkin eilen noin viidennen fanipuhelunsa, ja vaikka vahvasti humaltuneen herrasmiehen asiasta ei paljoa selvää saanut, oletin että puhelun aiheena oli facebook avautumiseni tapaus Sini Saarela & Greenpeace:sta. Koska Päiväkirja haluaa myös suojella syyttömiä perjantaipullon korkanneita, niin jätetään tässä kohdin fanipuhelun soittajan koko nimi mainitsematta. Eiköhän herra Roudari Kosonen tiedä itsekin, kenestä nyt puhutaan.

Mutta mennään itse asiaan, eli tapaus Sini Saarelaan. Tästähän tulikin jo väännettyä kättä facebookissa pitkälle aamuntunteihin asti, mistä syystä yöunetkin jäivät kovin lyhyiksi. Mutta siis, asiaan!

Läväytetään ensi alkuun kaikki faktat pöytään, jottei niistä jää mitään epäselvyyksiä puitavaksi. Ensinnäkin, minä EN ole koskaan kyseinalaistanut tai edes millään tavalla väheksynyt Greenpeace-järjestön aatteita. Aatteet on varmasti ihan kohdillaan, tai ainakin jossain määrin luokiteltavina järkeviksi. Sen sijaan ihmetyttää tämä poru pidätyksestä ja mahdollisista tuomioista. Greenpeacen johtaja myönsi itsekin, että isku öljynporauslautalle OLI LAITON. Totta helvetissä se on laiton, et sä ny vaan saatana tule toisten omistamalle lautalle ilman lupaa, et ainakaan oman köyden avulla. Ja nyt tämä yksi suomalainen sankari pyytää jopa Suomen valtion apua, että pääsee Venäjän vankilasta pois! Kun ei edes syötyä saa, vegaani kun on! Voi vittu, oikeesti Sini. Sä tiesit varsin hyvin mitä sä olet tekemässä, sä osallistuit siihen vapaaehtoisesti, joten ole ämmä hiljaa ja kärsi tuomiosi. Ja ihan pikku vinkkinä, kannattaisi pikkuhiljaa alkaa totuttelemaan siihen, ettei kasvisruokaa ehkä joka päivä olekaan tarjolla.

Toisin kuin viime yönä väitettiin, minä en ole toivonut edes salaa Sinille ja kumppaneille mahdollisimman ankaraa tuomiota. Minä toivon, että kyseinen porukka tuomitaan ihan samalla tavalla, kuin muutkin samankaltaisiin rikoksiin syyllistyneet. Jos syytenimike on merirosvous, ja nämä aktivistit katsotaan siihen syylliseksi, niin tuomio on oltava sen mukainen. Ei sieltä kukaan muukaan kävele moisesta syytteestä pään taputtelun jälkeen Helsingin junaan, vain siksi että tarkoitusperät oli niin helvetin hyvät! Joten miksi ihmeessä näin pitäisi Sinin kohdalla olla? Vain koska se on Greenpeace? Vai mihin sitten lopulta vedetään raja? Saako Greenpeace esim. alkaa tappamaan ihmisiä, koska ”periaatteet on niin hyvät”? Vertauskuvana olen jo facebookissa käyttänyt ja käytän edelleen sitä, että vuoden 2001 WTC-iskujen takana olevat ihmiset käsittääkseni uskoivat tekevänsä oikein. Eli armahdus heillekin, koska ”tarkoitus pyhitti keinot”. Kuolleitahan he ovat, mutta ei muistella pahalla, kun kerran periaatteet olivat hyvät.

Ei, ei, ja vittu 666 kertaa ei. Anarkialla maailma ei toimi. Laittomilla teoilla maailmaa ei muuteta paremmaksi, luulisi niinkin ison järjestön kuin Greenpeacen jo ymmärtävän tämän. Ja muuten loppuun erään FB-ystäväni hyvä huomio: Greenpeacen vene tuli sinne ihan moottorilla varustettuna paikalle, herää kysymys, mistä se polttoaineensa on saanut? Kyllä, sen takia sitä öljyä porataan. Eikä huvin vuoksi tai siksi, että halutaan aiheuttaa luonnonkatastrofeja. Kun sitä perkele tarvitaan, ihan myös siihen Greenpeacen veneeseenkin.  

Terrorismia se on ekoterrorismikin.  Ei se hyvillä aatteilla miksikään siitä muutu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti