lauantai 2. marraskuuta 2013

2.11 - Tapaus Gillies


Otetaan käsittelyyn jääkiekko ja kaikkia kiinnostava aihe: Trevor Gillies. Vaikka valtaosa Paskakuskin Päiväkirjan lukijoista varmasti tietääkin, että allekirjoittanut on ”en gäng HIFK, altid HIFK”, mutta yritän nyt kuitenkin edes hiukan käsitellä aihetta ilman punaisia laseja päässä.

Ei se Ruudun päälle hyökkääminen Jokereita vastaan ollut mikään järkevä temppu, sen varmasti myöntää kaikki HIFK-fanit. Vaan, kuinka moni Jokerifani on valmis myöntämään sen, ettei se filmaaminen tilanteessa ollut kovin reilua? Kättä ylös vaan reilusti siellä. Toiset meistä haluaa nähdä lätkää, eikä Italian jalkapalloliigaa.

Eetu Pöystilläkin sattui kivekseen, kun muka maila osui sinne. Videokuva näyttää kyllä ihan selvästi, että Gillies huitaisee, mutta hei: Pöystille ja muillekin tiedoksi, munasuojat on PAKOLLISET jääkiekkokaukalossa. On se jännä, että maila kuitenkin osu toiseen kivekseen. Ehkä Eetulla on niin isot kassit, ettei ne mahtunut munasuojien alle tai sitten kannattaisiko HIFKin tehdä ihan vakavissaan protesti vajaalla varustuksella pelaamisesta?

Huvittavinta tässä Gillies-stoorissa on kuitenkin valtakunnan suurten kiekkoasiantuntijoiden kommentit, ”eihän tämmöinen jätkä kuulu SM-liigaan”, ”Kakkosdivarin pelaaja” yms. Unohtuiko nyt ihan ne faktat, että herra Gillies on pelannut NHL:ssä asti? Sinne TUSKIN otetaan edes ns. poliiseiksi mitään Suomen kakkosdivarin pelaajia. Kyllä siinä pitää olla vähän pelisilmääkin, jotta niihin kaukaloihin pääsee.

Huvittavin oli kuitenkin Iltasanomien toimittaja Antti Pärnänen, joka kaikessa viisaudessaan muistutti kolumnissaan, että Gillies on unohtanut, ettei hän pelaa nyt NHL:ää, AHL:ää tai ECHL:ää. Mä kysyn nyt sulta Antti yhden suoran kysymyksen, jos sä satut lukemaan tämän tekstin: Pelataanko noissa liigoissa jotain eri urheilulajia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti