lauantai 23. maaliskuuta 2013

23.3.2013 - urheilua ja politiikkaa


Koska Paskakuskin Päiväkirja on oikeutettu ottamaan kantaa ihan missä asiassa tahansa, niin tänään puhutaan homoista, politiikasta ja urheilusta. Painotetaan nyt heti kärkeen, että asiantuntemus asioista on äärimmäisen vajavaista, mutta mielipiteeni voinen silti kertoa.

Aloitetaan nyt heti kärkeen homoista ja niiden avioliitoista, ja ennen kaikkea tästä kansalaisaloitteesta. Rehellisesti sanottuna, mua ei kiinnosta vitunkaan vertaa, vaikka joku menisi koiransa kanssa naimisiin. Silti mä en ymmärrä tätä ihme hehkutusta kyseisen kansalaisaloitteen kanssa. Te kansalaiset olette äänestäneet kansanedustajat tekemään päätöksiä, äänestäkää ensi kerralla enemmän homoystävällisiä, jos siltä tuntuu. Jotenkin tuntuu järjettömältä koko idea näihin kansalaisaloitteisiin. Kohtahan voidaan sitten luopua koko eduskunnasta ja äänestää asioista kansanäänestyksillä, jos tähän mennään. Ja edelleen painotan, että en ole homovihaaja, mutta en myöskään allekirjoittanut kansalaisaloitetta, mikä a) kuulostaa mun mielestä vitun tyhmältä, sekä b) kiinnostaa mua, kuin kilo kiviä, että c) ei edes loppupeleissä todennäköisesti hyödytä yhtään mitään.

Kätevällä aasinsillalla tästä pääsee politiikan ytimeen, mikä mulla ei ole koskaan oikein mennyt jakeluun, koska mä en tajua näitä puolue hässäköitä ja ns. ”ryhmäkuria”. Äänestetään asioista niin kuin puolue päättää, niin on se ny oikeasti aika vitun hölmöläisten touhua. Otetaan ääriesimerkki; Teppo Turkistarhaaja hakee eduskuntaan ja liittyy vihreiden puolueeseen. Tepolla on äänestäjän mielestä hyvät mielipiteet ja äänestäjä antaa äänensä Tepolle. Kun Teppo on päässyt eduskuntaan, Teppo äänestää turkistarhausta vastaan, koska puolue on sitä mieltä. Teppo oli myös alkoholiveron kiristämistä vastaan, Vihreät halusivat kiristystä ja niinpä yhtäkkiä myös Teppo sitä haluaa. Minä en äänestä enää ketään, koskaan, jos ei joku päätä ensin, että mielipiteensä saa pitää myös valituksi tullessaan. Miten ketään voi äänestää eduskuntaan, kun pitäisi näköjään äänestää puoluetta, vaikka pyydetään äänestämään henkilöä? Jos joku selittää tämän mulle fiksusti, niin saatan harkita äänestäväni joskus vielä.

Mennään nyt sitten siihen urheiluun, mistä aluksi haluan painottaa, että jalkapalloa seuraan noin 3 ottelua vuodessa, jääkiekkoa sitäkin enemmän. Valmennuksesta on kokemusta yhden rippikoululeirin lentopallo-ottelun ajan, mutta kylläpä siitä on hienot muistot.

Espanja-Suomi jalkapallon MM-karsinta. Peliä edeltävinä päivinäkin kommentit pelaajilta on tyyliin ”lähdetään nauttimaan pelistä” jne. Selostajat jauhaa koko pelin, että ”Espanjalle elintärkeä peli MM-kisoihin pääsyä ajatellen”, Mixu Paatelainen heittää kentälle kilpikonnapuolustuksen.

Paskakuskin Päiväkirja heittää tähän kohti nyt yhden tärkeän kysymyksen kehiin: Missä helvetin vaiheessa Suomi on heittänyt pyyhkeet kehään MM-kisoihin pääsystä? Takana on 1 niukka tappio, 1 tasapeli ja tässä vaiheessa lähdetään jo hakemaan väsynyttä ”ihan ok tulosta” Espanjaa vastaan. MINKÄ VITUN TAKIA? Mixu heittää kentälle jonkun idioottivarman 4-4-1-1 kokoonpanon ja kommentoi pelin jälkeen ”rohkeammalla taktiikalla Espanja olisi taatusti rokottanut useammin”. Ehkä! Mutta EHKÄ Mixu olet unohtanut sen faktan, että rohkeammalla taktiikalla, myös Suomi olisi voinut rokottaa useammin! Jos koko pelissä Suomi hyökkäsi 2 kertaa ja teki yhden maalin, niin miten olisi ollut hyökkäävämmällä taktiikalla?

Mä en vaan ymmärrä koko jalkapallokulttuuria, etenkään näiden maaotteluiden kohdalta, että alun perinkään lähdetään kentälle asenteella ”me ollaan huonompia kun noi”, ja rakennetaan taktiikka sen mukaan. Jengi hehkuttaa jotain vitun 1-1 tasapeliä, kun fakta on se että tokalle puoliajalle viimeistään olisi pitänyt laittaa hyökkäystä kehiin ja hakea tärkeää vierasvoittoa. Fakta on kuitenkin edelleenkin se, että eihän Suomi ole vielä ulkona MM-kisoista, joten miksi näitä pelejä lähdetään häviämään? Tai edes hakemaan jotain väsynyttä tasapeliä? Mä luotin suhun Mixu, heitin tulosvetoon roponi Suomen voitolle, mutta petyin syvästi taktiikkaan.

Ja jääkiekkoon. Missä tuomarit taitavat ratkaista tänä vuonna mestarin, kun lottoarvonta ratkaisuiden kanssa on sitä luokkaa. No, HIFK ei kuitenkaan rehellisesti sanottuna ole hävinnyt yhtään peliä Tapparaa vastaan tuomaripelin takia, mutta Summasen erikoinen maalivahtipeli oli tänään ihan käsittämätöntä. Ortio imaisee 2 helppoa kutia avauserässä, Ortio otetaan vaihtoon. Norja torjuu loppuerän päästämättä maaliakaan, niin tokaan erään otetaan tolppien väliin taas Ortio! Ja kappas kummaa, kolmas maali. Oikeesti Raato, jos jätkällä on paska ilta, ni jätä se kanssa huilimaan. Ihan turha sössöttää, että loppupelihän meni nollille, kun ei tainnu olla esim. kolmannessa erässä yhtään torjuntaa. Turhaan sekoitit jengiä, olisit antanut Norjan jatkaa, koska faktahan se on, että jos molari imaisee helpon, myös kenttäpelaajat käyvät epävarmoiksi maalivahdin suhteen.

No, kesäloma taitaa kutsua maanantaina. Itsellä on ainakin usko jo lähestulkoon mennyt. Väriä ei vaihdeta, vaan stadi on ensi kaudellakin punainen, mutta ryhtiliike pitää kesän aikana löytyä. Tänäänkin oli kolmas erä ihan hyvännäköistä peliä, vaan liikaa on tullut kauden aikana käsittämättömän väsyneitä pelejä. Ihan kuin oltaisiin odoteltu koko kausi, että kyllähän me finaaleihin mennään, niin pelataan siellä. Nyt se näyttää aika epätodennäköiseltä.

HIFK-fanina täytyy toivoa, että Lukko tiputtaa Narrit. En mitenkään enää jaksa uskoa meinaa omien nousuun 0-3 tilanteesta. Ja tulosvedon takia käännän takkini loppukaudeksi HPKlle, siis mikäli me tipahdetaan jatkosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti