lauantai 2. maaliskuuta 2013

Asiaa jääkiekko väkivallasta


Koska nyt jokainen, ihan presidenttiä myöten, on ottanut kantaa sm-liigan viimeaikaisiin tapahtumiin, niin on myös Paskakuskin Päiväkirjan aika kirjoittaa omat kommenttinsa tapahtumista.
Mitä tulee Markus Nordlundin taklaukseen kohti Ville Peltosta, niin taklaus oli PERIAATTEESSA suhteellisen puhdas. Se, mistä Summanen hermostui, oli nykypäivän jokeripelin totaalinen koodiston unohtaminen. Tiettyjä pelaajia ei vaan taklata kohtuuttoman kovaa. Koska olen HIFK-fani henkeen ja vereen, niin en halua laittaa esimerkkejä HIFK kentiltä. Vaan, kysyn: Kuka olisi taklannut Raimo Helmisen pari vuotta sitten samalla tavalla?
Jokerijengi on tänä vuonna päättänyt unohtaa tiettyjen pelaajien kunnioittamisen ja se pelaa, kuin kaikki olisivat samanarvoisia. Kaikki kunnia Jokereille, näinhän sen pitäisi mennä, mutta kun kirjoittamaton koodisto on ollut jo vuosikymmeniä, niin sen muuttaminen ihan ilmoittamatta muille on aika vitun kusipäistä. Tästä otti Raato herneet nenään, ja niin otan minäkin. Jos Nordlund olisi taklannut samalla tavalla esim. Melartia, niin kaikki olisi jees. Nyt yritetään teilata pelintekijöitä, jotka itsekin kuvittelevat kunnioituksen olevan vielä olemassa. Peltonen ei ota kunnolla vastaan tarpeettoman kovaa taklausta, koska Peltonen ajattelee, että kunnioitus vielä on olemassa.
Mitä Tulee Martti Järventien taklaukseen Steven Mosesia kohden, niin tilanne on täysin eri. Järventien taklaus on kova, mutta kaikki näkevät tilanteesta, että Moses kääntää selkänsä, eikä Järventie enää pysty pysähtymään, koska tilanne tulee niin yllättäen. Nordlund sen sijaan olisi pystynyt omassa tapauksessaan väistämään tarpeettoman kovan tilanteeseen tulon.
Mitä tulee jääkiekon väkivaltaan, niin mun mielestä tämä pitäisi pitää ihan sm-liigan sisällä, ilman että kaikennäköiset poliisit sun presidentit alkaa puimaan asiaa. Ei tässä nyt kuitenkaan ole mitään pahaa tapahtunut sitten sen surullisen kuuluisen syksyisen HIFK-Jokerit matsin. Jopa Nordlundin taklauksessa oma vikansa oli Peltosessa, joka ei ottanut taklausta vastaan.
Antakaa pelata rajusti, mutta reilusti ja spontaanit tappelut kehiin samalla tavalla, kuin NHL:ssä, niin loppuu tuo sikailu kentältä. Kyseessä on kuitenkin viihde, mistä yleisö maksaa. Enkä usko, että lätkämatsiin tullut yleisö haluaa nähdä balettitanssia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti